עמיתי מחקר

פרופ' יוחנן אלטמן

Prof. Yochanan Altman is an applied social scientist with a background in social/industrial psychology and organizational anthropology. His current main interests are in management, spirituality & religion and the study of Antisemitism in the workplace. He is Editor-in-Chief of European Management Review, Founding Editor of Journal of Management, Spirituality & Religion and the book series on Management, Spirituality & Religion. Past Editor of Journal of Managerial Psychology. Founder and Chair of the International Association of  Management, Spirituality & Religion and Vice President if the International Association of Cross-Cultural Competence &Management.

כתובת מייל: prof.altman@hotmail.com

ד"ר רוית אלפנדרי

ד"ר אלפנדרי סיימה את לימודי הדוקטורט ב-Social Policy ב-The London School of Economics and Political Science באנגליה, והמשיכה בפוסט-דוקטורט בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה. בנוסף, ד"ר אלפנדרי הינה עמית מחקר במרכז לחקר ולימודי משפחה באוניברסיטת חיפה. ד"ר אלפנדרי הינה עובדת סוציאלית בהכשרתה המקצועית, ובעלת ניסיון רב בעבודת שטח, פיתוח תוכניות ומחקר בתחום רווחת הילד והגנתו. ד"ר אלפנדרי מתמחה בחקר קבלת החלטות, הערכת סיכון ואלימות במקום העבודה מתוך גישה הוליסטית המשלבת בין עובד-לקוח-ארגון. היא לימדה בעבר ב-LSE וכן ב- Ulster University שבצפון אירלנד. כיום, ד"ר אלפנדרי מרצה באוניברסיטת אריאל ובמכללה האקדמית הדסה בירושלים.

כתובת מייל: ravit103@gmail.com

ד"ר יואל אסרף

ד"ר אסרף הינו מרצה בכיר וחוקר בנקודת הממשק בין אסטרטגיה ושיווק בין-לאומי, ומשמש כראש ההתמחות לשיווק ועסקים בין-לאומיים בפקולטה לכלכלה ומנהל עסקים במרכז האקדמי רופין. נושאי המחקר שלו הם: אסטרטגיות ויכולות ארגוניות מסוג Outside-in Inside-out, Marketing Doctrine, Marketing Agility ומיתוג ברמה הבין-לאומית למותגים ולחברות Born Global. מחקריו פורסמו בכתבי עת מובילים כגון: International Marketing Review ו- International Business Review. ד"ר אסרף משמש כחבר מערכת בכתבי העת Journal of Global Marketing ו- International Journal of Emerging Markets. בעבר שימש בתפקידים בכירים בתעשייה: מנכ"ל חטיבת הפרמה באנזימוטק, סמנכ"ל השיווק בחברת התרופות דקסל פרמה, דירקטור בחברת התכנון האסטרטגי POC ומנהל תחום מוצרים בקבוצת שטראוס.

כתובת מייל: glocal.phd@gmail.com

ד"ר יעל עפרון

ד"ר עפרון היא בעלת תואר דוקטור מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ירושלים. כיום היא מרצה בכירה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת ומכהנת בו כסגן הדיקן. ד"ר עפרון מלמדת את הקורסים סדר דין אזרחי, יישוב סכסוכים בדרכים חלופיות ודיני משפחה. בנוסף, היא גם מנהלת את מערך הקליניקות המשפטיות בבית הספר למשפטים ומנחה את הקליניקה לסיוע משפטי. ד"ר עפרון פרסמה רבות בנושאים של חינוך משפטי, פדגוגיה ועיצוב תוכניות לימודים, משא ומתן, יישוב סכסוכים ונושאים אחרים. ד"ר עפרון היא זוכת מלגת הפוסט-דוקטורט של מרכז הלברט ללימודי קנדה, במסגרתו היא משתתפת בפרויקט מחקר רב-מדינתי בנושא יישוב סכסוכים.

כתובת מייל: yaele.law@gmail.com

ד"ר אורית שמאי

ד"ר שמאי היא בעלת תואר דוקטור במנהל עסקים מאוניברסיטת חיפה. מלמדת במחלקה למנהל עסקים ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים באוניברסיטת חיפה, ובמחלקה ללימודים הומניסטיים ואומנויות בטכניון. תחומי ההוראה של ד"ר שמאי הם: מנהל וניהול, התנהגות ארגונית, ניהול משאבי אנוש, יישוב סכסוכים וגישור, הון אנושי וייעוץ ארגוני. תחומי העניין הנוכחיים של ד"ר שמאי במחקר הם: השקעה כבדה בעבודה, וורקוהוליזם, פסיכולוגיה חיובית, אושר בעבודה, יצירתיות וחדשנות.

כתובת מייל: orit.shamai@gmail.com

ד"ר קרן תורג'מן – לופו

ד"ר תורג'מן-לופו השלימה את לימודי הדוקטורט בפקולטה לניהול באוניברסיטת חיפה, והמשיכה ללימודי פוסט-דוקטורט בפקולטה לניהול ע"ש קולר, אוניברסיטת תל-אביב. מחקריה מתמקדים בתחומי לחץ ורווחה נפשית של עובדים, ובעיקר בהשפעות של ביטויים פיזיים ונפשיים של לחץ, איזון בין עבודה לחיים פרטיים, השלכות של עבודה מהבית ופרקטיקות ארגוניות של ניהול משאבי אנוש. מאמריה של ד"ר תורג'מן-לופו פורסמו בכתבי עת מדעיים שפיטים והוצגו בכנסים בין-לאומיים מובילים כגון: Academy of  Management ,European Association for Work & Organizational Psychology ו- European Academy of Management. בנוסף לעיסוקה המחקרי, ד"ר תורג'מן-לופו מרצה במכללה האקדמית רמת גן ובמרכז האקדמי רופין.

כתובת מייל: keren.t@iac.ac